Banner

Hercules & Love Affair + French Horn Rebellion

Boris Ketels - 09 maart 2011

Botanique, Brussel, 6 maart 2011

Wie eerder de recensie van 'Blue Songs' las, weet dat de laatste Hercules & Love Affair hier niet zonder meer op gejuich onthaald werd. Hun liveoptreden in de Botanique werd dan ook een zeldzame herkansing. Zouden zij er ditmaal in slagen een feestje te bouwen, zonder kater nadien?

Het voorprogramma French Horn Rebellion deed alleszins de zaal al goed vollopen: gedurende hun set kwamen mondjesmaat steeds meer mensen binnen. En die waren wel te vinden voor de pompende elektropop van deze twee piepkuikentjes uit de Verenigde Staten. Vaag herinnerend aan Cut Copy en de zomerhits uit MGMT's 'Oracular Spectacular', bracht de band het er dan ook best goed vanaf. Oké, het geluid - dat bijna volledig gebouwd werd rond synthesizer en laptop - was un poco arm. En toegegeven, er werd heel wat onnozel gedaan door de heren. Maar het publiek ging er vollop in mee. En geef toe, hoe vaak heeft u de Orangerie al eens uitbundig weten dansen?

Op naar de hoofdact dan. Daarover kunnen we nu al snel even meedelen dat die het er beter vanaf bracht dan op z'n laatste cd. En dat was voor 99,9 procent de verdienste van de drie zangeressen - ex-zangers? Nummers die op het album zo plat en flauw klinken, kregen live namelijk een flinke extra portie ballen mee. Zo deden 'Falling' en 'Painted Eyes' deze keer wel wat zij moeten doen - doen bewegen, tiens - en was 'Step Up' duidelijk beter af zonder Kele Okereke.

Ook live werd evenwel duidelijk dat de nummers van hun debuut nog steeds opvallend sterker in elkaar zitten. De echte hoogtepunten waren dan ook 'Athene' en het fantastische 'Raise Me Up'. En voor wie houdt van verrassingen was er ook nog een cover van Mel & Kim's gigahit 'Showing Out (Get Fresh At The Weekend)' - weliswaar zonder de vocale harmonie in het refreintje, jammer genoeg.

Of Hercules & Love Affair naar het einde van zijn set ook single 'My House' en grootste hit 'Blind' bracht, kan ik u helaas niet mededelen. Daar stak de immer sympathieke NMBS namelijk een stokje voor. Maar op de vraag of ik wel gebleven was zonder de tussenkomst van de transportmaatschappij, kan ik niet anders dan bevestigend antwoorden. En dat brengt de stand dus op 1 - 1.

'Blue Songs' is uit bij V2.

E-mailadres Afdrukken