Banner

The Gaslight Anthem + Chuck Ragan

Ellen Cosijn - foto's: Jan Van den Bulck - 17 november 2010

De volwassen punkers van The Gaslight Anthem werden afgelopen zondag in de AB voorafgegaan door Chuck Ragan. Voor de frontman van Hot Water Music aan mocht treden was het echter eerst aan de rockers van Sharks om de zaal op te warmen. Helaas konden we ook vandaag weer niet rekenen op de NMBS want onze trein spoorde met meer dan een half uur vertraging Brussel Centraal binnen. Chuck Ragan dus, een akoestische folkset met duidelijke wortels in de punkrock, het zal nooit helemaal ons ding zijn maar de afgeladen zaal smaakte het geheel alvast.

In juni 2008 stond The Gaslight Anthem nog in de Frontline in Gent, met een verse ''59 Sound' om te presenteren. Februari 2009 bracht hen naar een uitverkochte Botanique en afgelopen zomer waren ze een van de revelaties in de Marquee van Werchter. Geen wonder dus dat naar deze passage in de AB met volle verwachting werd uitgekeken. De zaal was al enkele weken uitverkocht en het viel ons vooral op dat we hier met een zéér divers publiek te maken hadden. Een zéér enthousiast publiek ook. Toen Brian Fallon en co het podium betraden, zagen we een oprecht verrassende blik als reactie op de manier waarop ze door de AB werden onthaald. Het viertal zette hun set in met 'The Spirit Of Jazz', van op hun meest recente worp 'American Slang'. Waarna ze op een verschroeiend tempo 'Boxer', 'Senor and The Queen' en recente radiohit 'The Diamond Church Street Choir' op ons afvuurden. Voorlaatst genoemde song zorgde er samen met 'Blue Jeans & White T-shirt' en 'Wherefore Art Thou Elvis' dat de debuut-ep van TGA, 'Senor and the Queen', zeer goed vertegenwoordigd was deze avond.

De setlist was overigens een perfecte combinatie van nummers van de drie albums van deze heren uit New Jersey en voorgenoemde ep. Hoewel de nummers uit 'American Slang' op heel veel bijval konden rekenen, was het wel duidelijk dat '59 Sound' de absolute publiekslieveling was. 'Old White Lincoln', 'Film Noir' en vooral 'Great Expectations' werden meegescandeerd alsof ons leven ervan afhing. Fallon is duidelijk ook een frontman die weet hoe hij op z'n publiek in moet spelen: hij entertaint, maakt oogcontact, vertelt verhaaltjes en deelt ons tussendoor ook even mee dat ze het valse we-gaan-weg-maar-moedig-ons-aan-en-we-zijn-gauw-terug-voor-een-bis toch maar achterwege gaan laten om zo meer nummers te kunnen spelen. Afsluiten doen ze met 'Here's Looking At You Kid', gevolgd door een begeesterd 'In The Backseat'. Soms kregen we een beetje de indruk dat ze té veel nummers in een te korte tijdspanne wouden spelen, maar hé, we kregen wel al onze favorieten te horen dus de treinrit huiswaarts was er eentje die werd begeleid door een gelukzalige glimlach.


Meer afbeeldingen HIER

E-mailadres Afdrukken
 
The Gaslight Anthem + Chuck Ragan

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST