Banner

Los Campesinos! + Copy Haho

Ellen Cosijn - foto's: archief Jan Van den Bulck - 21 maart 2010


De mannen van Copy Haho kondigden al erg vroeg in hun set aan dat de Botanique de laatste halte was in de tournee van beide bands, wat er voor zorgde dat er heel de avond een elektrische, doch weemoedige sfeer in de Rotonde hing.

Copy Haho trapte enthousiast los, duidelijk uit het zelfde vaatje tappend als de Campesinos zelf. Energiek, enthousiast en chaotisch rammelend vuurden ze het ene scherpe nummer na het andere de zaal in. Tegen het laatste nummertje van hun korte set was de temperatuur in de zaal tot de perfecte hoogte gestegen om Los Campesinos! te ontvangen.

En dat ze dol op Brussel zijn! Het Belgische publiek heeft blijkbaar hun hart gestolen want ze lieten geen kans onbenut om over hun vorige passages en hun innige band met ons kikkerlandje uit te weiden. Interessant weetje: tijdens hun eerste passage op Belgische bodem werden ze nog begeleid door Vampire Weekend als voorprogramma.

Openen deden de Welshmen met twee nummertjes van het nieuwe album, maar het vuur schoot pas echt in de pan toen de eerste tonen van 'Death To Los Campesinos!' weerklonken - daarna volgden een trio van sterke songs van elk van de drie albums die ze al uitbrachten. 'Documented Minor Emotional Breakdown', 'These Are Listed Buildings' en 'My Year in Lists'.

Gareth Campesinos zette daaropvolgend met veel bravoure 'Straight in at 101' en 'You! Me! Dancing' in en het gewillige publiek volgde met veel gemak. Om dan toch twee kleine minpuntjes aan te duiden: tijdens 'The Sea Is A Good Place To Think of The Future' werd duidelijk dat z'n stem door het intensieve touren niet meer op z'n sterkst was en bij sommige songs, bijvoorbeeld 'We Are Beautiful We Are Doomed' ontwaarden we eerder een irritante instrumentale chaos dan de warrige chaos die we zo charmant vinden aan deze band.

Met 'Romance is Boring' stelden ze enigszins teleur, maar deze band kan nog steeds bouwen op een uitstekende livereputatie. Afsluiten deden ze met het heerlijke 'Sweet Dreams, Sweet Cheeks' waarna ze nog even terugkeerden, in het publiek postvatten en als een bende losgeslagen pubers 'Broken Heartbeats Sound Like Breakbeats' afvuurden. Hun overtuigende passage in de Rotonde laat ons, voor eventjes toch, vergeten dat ze ons hart braken met hun laatste album. We kunnen al niet meer wachten op die vierde langspeler, die vast opnieuw uitmuntend wordt.
E-mailadres Afdrukken
 
Los Campesinos! + Copy Haho

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST