Banner

Handsome Furs

Tine Maesen - foto's: Robin Dua - 25 oktober 2009

Een licht zwalpende spiegelbol in de nok, doet een dansende sterrenhemel ontstaan in de karig bevolkte Rotonde van de Botanique. Er wordt de ogen geen seconde rust gegund en na een half uur wiegende bollen gezien te hebben, dreigt er toch misselijkheid op te treden.
Het perfecte sein om de lichten in de zaal - die ondertussen al sterk in bevolking aangedikt is - te dimmen en Handsome Furs het podium te laten betreden.

Een minimalistische The Kills-opstelling op dit podium: een tafeltje elektronisch muziekgereedschap en een gitaar. Alleen kleurt The Kills nog redelijk braaf binnen de lijnen van de vette bas en een lichte aanraking van een synthesizer, terwijl Handsome Furs er met een dikke viltstift volledig te buiten gaat. Hun plaat 'Face Control' staat bol van de sissende indie rock en de drammerige elektronica.

De voor de gelegenheid weer volledig blonde Alexei Perry, of ondertussen ook mevrouw Boeckner, kwam blootsvoets en met een fluogele panty het podium van de Rotonde opgelopen. Haar manlief, in de onafscheidelijke strakke zwarte jeans, in haar kielzog.
Zoals altijd waren ze ook dit keer gekomen om er een gezellig onderonsje en zweterig feestje van te maken. En meteen 'Legal Tender' in de rotonde gooien is het beste wat men dan kan doen uiteraard.

Perry leek weer iets te enthousiast aan de gekke snoepjes te hebben gezeten en gooide zich volledig over haar elektronisch knutselwerk. De benen sierlijk de lucht in zwierend - eens een ballerina, altijd een ballerina, dan weer zichzelf tegen de grond gooiend. In de tijd dat ze naar het schoolbal mocht, zal ze niet meteen de meest gevraagde danspartner geweest zijn, maar op het podium met zulke hyperkinetische muziek vallen de puzzelstukken in elkaar.

Het publiek hoefde dan weer niet te puzzelen wat betrof de inhoud van de nummers want Boeckner was zo vriendelijk om voor élk nummer uit te leggen over wat het ging. 'All We Want, Baby, Is Everything' is zo bijvoorbeeld geïnspireerd op de serie Gossip Girl of zoals Boeckner het zei "that's what happens when you give everything to some of the people and nothing to all the rest".

Hoewel de gitaarriffs en de zanglijn van Boeckner af en toe volledig afdwaalden in het elektronische noisegeweld, bleef hun set zonder problemen overeind. Niet moeilijk wanneer er nummers als 'I'm Confused', 'Evangeline' en 'Nyet Spasiba' zonder blikken of blozen het publiek ingegooid konden worden.

De bedanking jegens het publiek waren niet te tellen en als het nodig was gebleken hadden ze persoonlijk nog menig kont gelikt, maar ze hielden het gelukkig bij een handvol goede songs. Boeckner droeg, ongetwijfeld ter ere van hun huwelijksviering, zijn egaa het podium af. Thank you so much! Het plezier was geheel het onze.

Meer afbeeldingen Handsome Furs
E-mailadres Afdrukken
 
Handsome Furs

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST