Banner

Peaches

Tom De Moor - 06 mei 2009

AB, Brussel, 5 mei 2009

Ook vuile meisjes worden groot! Op de talrijke kostuumaanpassingen na stonden muziek en performance centraal in Peaches' laatste bezoek aan de AB. Geen voorbinddildo's of opblaasbare penissen voor de sensatiezoekers, wel genoeg auditieve stoom voor wie zich wilde laten ophitsen. De karikatuur die tot een bestaan als eendagsvlieg gedoemd leek, is ondertussen een gevestigde waarde geworden die op enkele vlakke momenten na zonder problemen een dik anderhalf uur kon entertainen. Ondanks de stevige start 'Show Stopper' - gehuld in SM-masker en een pak dat best als een geile physalis omschreven kan worden - moest Peaches er met formulaïsche uitvoeringen van 'Trick Or Treat' en 'Hit It Hard' nog even inkomen, maar eens op het juiste baanvak ontstond een langdurige flow die zelfs de sporadische wegverzakking niet kon stilleggen.

"I have a new album out" liet Nisker zich tussendoor ontvallen; en dat zullen we geweten hebben! Ze putte gretig uit 'I Feel Cream', dat dankzij de samenwerking met verschillende grote producers lekker in het vlees zit en dus ook live meervoudige orgasmes veroorzaakte. De bloedgeile beat van 'Mud' bracht de alreeds zwetende lijvenmassa naar een kookpunt en ook tijdens het ijzersterke 'More' voelde Peaches zich perfect in haar element - dat ze met de synthstaaf een instrument ter hand kon nemen dat ze gretig kon aftrekken zal daar ook wel voor iets tussen gezeten hebben. Met de nieuwe nummers kon ze bovendien eindelijk verschillende facetten van haar persoonlijkheid tonen: afwisselend zagen we een rockheldin ('Talk To Me'), een sensuele verleidster ('Relax') en een enkele keer zelfs een bijna oprecht geëmotioneerd meisje (het aan de fans opgedragen 'Lose You'). Op een podium heeft ze met deze nummers goud in handen. Enkel de oppervlakkige hiphop-flirt 'Millionaire' kon niet bekoren; die drie minuten had ze beter aan Lil'Kim gedoneerd.

Tussendoor was er natuurlijk nog genoeg plaats om enkele exen te recycleren. Met het popgeoriënteerde 'Impeach My Bush' beleefde Nisker slechts twee quickies, maar de twee voorgangers werden wel duchtig onder handen genomen. Met recht en rede, want deze nummers kunnen nog steeds op een vurige respons rekenen. 'Fuck The Pain Away' durven we bijna een generatieklassiekertje te noemen, 'Rock 'N' Roll' barstte kort en krachtig uit zijn voegen, 'Tombstone, Baby' zinderde sluimerend doorheen je aders en zelfs zonder Iggy Pop kreeg 'Kick It' het dak eraf. Van niemendalletjes als 'Hot Rod' en 'Set It Off' stijgt de amusementswaarde bovendien recht evenredig met hun jaren anciënniteit. Met een venijnige electrorockorgie in de staart is zelfs 'Shake Yer Dix' van sketch tot song uitgegroeid.

Peaches is van vuilgebekte kruisgrijper tot performer geëvolueerd. Over een geraffineerd stemgeluid zal zij nooit beschikken - bij momenten ('I Feel Cream') tierden de uitschuivers welig - maar who cares als het totaalplaatje zo entertainend is dat het daar geen behoefte meer aan heeft? Seks en tetten krijgt men tegenwoordig thuis genoeg voorgeschoteld, maar voor die lekker harde snok aan de ballen moest je dinsdag in de AB zijn.

'I Feel Cream' is nu uit via XL/V2.
E-mailadres Afdrukken