Banner

Dear Leader

Cies van de Kwies - 16 april 2006

Dear Leader is de nieuwe band van Sheila Divine-frontman Aaron Perrino en scoort tegenwoordig op StuBru een bescheiden hitje met 'Raging Red'. Ik zag Perrino zo'n 3 jaar geleden solo én akoestisch in het kleine zaaltje achter deCharlatan. Hij speelde de 50 man die er waren hélemaal plat met zijn onwaarschijnlijk sterke stem en kwam achteraf nog een babbel doen aan de toog.

Voorprogramma Creams & Spices was West-Vlaams rockrallytalent dat met hun zeer Amerikaans aandoende highschoolrock maar matig kon bekoren. Het melksmoeltjesgehalte lag net iets te hoog om geloofwaardig over te komen. We zagen wel een stel bedreven muzikanten en een zeer straffe drummer.

Dear Leader stak van wal en blies de halfvolle zaal van zijn sokken met afwisselend gevoelig en loeihard-rechtdoor materiaal. Voor mij bijna allemaal onbekende nummers die echter dicht bij de melodieuzere poprock à la Tragically Hip en bij momenten zelfs The Smits aanleunde. Perrino's stem haalt moeiteloos het emotionele hoge timbre van Bono en flirt in de diepere regionen met de grafbariton van Eugene Edwards van 16 Horsepower. Het geluid dat de man uit zijn longen weet te persen, verbaast me telkens weer. Naar het einde toe trad de band even terug om hem solo enkele Sheila Divine-nummers te laten brengen die al bij de eerste akkoorden enthousiast door het publiek werden herkend: 'New Parade', 'The Amendment' en natuurlijk een vlot meegezongen 'Like a Criminal. Bijna-afsluiter 'Automatic Buffalo' was een knipoog naar Luc de Vos, die er met een Duveltje bijstond en goedkeurend knikte dat het goed was. 'And now I'm gonna drink a beer, not a Duvel. You Belgians always try to push Duvel.' zei Perrino. Feit is dat hij er met dit ferm concert terug weer een schare trouwe fans bij gekregen heeft.
E-mailadres Afdrukken