Banner

Flip Kowlier

Patrick Van Gestel - 13 april 2004


2 april 2004
Minderbroederskerk, Mechelen

br> Meer dan eens heb ik de laatste jaren een behoorlijke som betaald voor het bijwonen van een (niet altijd even hoogstaand) concert. Ik hoef maar aan Neil Young vorig jaar te denken (niet dat dat een slecht concert was, hoewel het ook weer niet in mijn persoonlijke top vijf staat) en mijn portefeuille slaat al bleek uit. Het is dan ook een verademing dat je voor weinig geld in de lokale parochiezaal naar onze plaatselijke grootheden kan gaan kijken. Flip Kowlier kwam dus op 2 april nog eens (voor de derde keer, naar verluidt) langs in de Minderbroederskerk in Mechelen. Voor hem is dit uiteraard het hol van de leeuw vanwege de "vete" met plaatselijke hiphopgrootheden ABN, maar dat liet hij net zo min als vorige keer aan zijn hart komen.

Als voorprogramma had Flip Kamino meegebracht. Zo'n twee jaar geleden zag ik ze al aan het werk in het voorprogramma van De Mens in dezelfde zaal. Toen was er al duidelijk potentie aanwezig, maar ontbrak het zelfvertrouwen om een zaal(tje) te overtuigen. Dat was deze keer wel anders. De groep was vastbesloten het Mechelse varkentje even te komen wassen en de zaal - op dat moment matig gevuld - werd ingepakt. De nummers van hun nieuwe CD Men Leave Women Go Crazy mogen dan wel neerslachtig van toon zijn, ze sloegen duidelijk aan en kregen voorwaar zelfs enkele toehoorders in beweging. Dit was een goed concert van een band met meer dan potentie en bovendien met goede nummers.

Maar het volk was uiteraard gekomen voor de hoofdbrok. Flip Kowlier was zoals steeds zijn eigen sympathieke zelf en wist van meet af aan te boeien met 'Over Mie'. Nog even de hiphop-roots eer aandoen en daarna verder de folky tour op. De Westvlaamse trein was vertrokken. Uitschieters waren het magistrale 'Bjistje' en een heerlijk lang uitgesponnen 'Geef Mie Een Glas'. Tussendoor bracht hij nog de high-speed versie van 'Welgemeende' en uiteraard mocht 'In de Fik' niet op het appel ontbreken.
Net als vorige keer had hij dezelfde geweldige muzikanten bij zich. Elk van hen kreeg de kans om af en toe zijn kunnen te tonen. Ook op dat vlak zat het goed. En uiteraard wist Flip de zaal te entertainen met sappige verhalen over Seduced (Who the fuck is … ?) en Willem (Ellentrik is vergift) Vermandere. Ook op dat vlak zat het goed.
De traditionele bissen werden na een erg korte pauze ingezet met 'Ti Woa', waarna 'Min Moaten' luidkeels door de zaal werd meegebruld. Als extraatje werd afgesloten met alweer een uptempo-versie van 'Verkluot', hetgeen er bij het publiek als zoete koek inging.
QED, dus, een concertticket hoeft niet veel te kosten om toch te kunnen boeien en boeien deed dit concert.

De recensje in 't Westvlams - deur Prof. Joost

'k Hè de latste joaren mjeir dan ne kjè een serieuze boem klutten betoald voe 't bieweunen van een (nie oltid wugstoand) conceir. 'k Moe moar an Neil Young vworrig joar peizen (niet dat 't slicht woa, moa 't stoa wok nie echt in minnen top vuvve) en min portefeuille sloat ol bljik ut. 't Es ton wok een pak van min èrte dajje voe letter geld in de lokale parochezoale noa onze platselijke grwotheden kunt goan kikken. Flup Kowlier kwoam ep 2 april dus nog ne kjeir (voe den derde kjeir, èk wurren zeggen) noa de Minderbroederskerke in Mechelen. Voe èm ès da natuurlijk 't ol van de liew deur gezien den ambras met die gasten van ABN, moa doa voagde ie - juste lik vworige kjeiren, grandioos zin klwoten an.
Oals ipwarmer oa Fluppe Kamino meegebrogt. 'k Oa ze twje joar geleen ol gezien in 't vworprogramma van De Mens in juste dezelfde zoale. Ton wost er ol potense, moa z'ontbroaken nog zelfvertrouw'n om een zoal(ke) 't overtuggen. Van deze kjeir woas't en ander poar mouwen. De grop woa van plan om dat Mechelse zwijn ne kjè te wassen en de zoale - ip da moment nog nie ech gevul - ging plat ip de gron. De nummers van uldere nieuwe ceedee Men Leave Women Go Crazy (Vinten goan vwor, Vrouwen kommen zot) meugen ton wel immèns triestig van twun zin, ze sloegen duddelik an en verdomme, d'er stondn der zelfs een poar te dansen. 't Woa een goe conceir van ne grop met mjeir dan geweune potense en mè een poar goeie nummers. Moa 't volk woa vaneigens gekomen voe d'wofdbrokke.
Fluppe woa nog oltid zin eihen sympathieke zelve en kost van direct boeien mè 'Over Mie'. Je dee nog efkes de hiphop-roots jirre an en drachter ging tie vwodder de folkie toer ip. De West-Vlamschen tring woa vertrokken. Uitskieters woaren 't magistroale 'Bjistje' en een serieus lank uitgesponnen 'Geef Mie een Glas'. Tussendeure brocht ie nog de hogesneleidsutvoeringe van 'Welgemeende' ('tès eigenlijk 'Welgemjènde', moa Kowlier kan nie hoe Westvloams skrivven) en vaneigens mocht 'In de Fik' nie mankeren.
Just lik vworige kjeiren oatie vriè ferme muzzikantn meegebrogt. En ze mochten ulder elk ip toer ne kjeè twoggen. Wok ip da vlak zoat 't goe. En vaneigens wist Fluppe den enterteener ut thangen mè sappige veroalen over Seduced (Who de fuck is…) en Willem (Ellentrik is vergif) Vermandere.
De traditionelle bissen kwoamen d'er achter een korte pooze met 'Ti Woa' (moe da nie 'Tè Woa' zin?-note van de vertoaler), en d'rachter weird 'Min Moaten' door een hjèle masse mullen meegeschkrèwd. Ols extrake speeldie ie nog een serieus rappe verse van 'Verkluot' (juste geskreven - note van de vertoaler) en da kost 't publiek wel verdroagen.
Quickenborne es ne Dommerik dus, ne conceirtikket moe dus echt nie vèle kostn om toch te kunnen boein en dat da concert ier geboeid hè, daddeieierbovenolgelezen.

Beire!

In samenwerking met De Muziekfriek
E-mailadres Afdrukken