Festivalnoise

Kylie opmerkelijkste onder nieuwe namen Rock Werchter

Plus tien voor Rock Werchter. De eerder aangekondigde headliners P!NK, Tool, The Cure, Mumford & Sons, Florence + the Machine en Muse krijgen gezelschap op de affiche van Rock Werchter 2019. Nieuw zijn: Bring Me The Horizon, Kylie, Paul Kalkbrenner, Years & Years, THE BLAZE, Miles Kane, Nothing But Thieves, Vance Joy, Yungblud en Bang Bang Romeo.

 

243 Acts gekend voor komende editie Eurosonic

Nadat ESNS (Eurosonic Noorderslag) eerder al 173 acts aankondigde voor Eurosonic, komt de organisatie deze week met een zeventigtal nieuwe opkomende talenten. Onder de bevestigingen zijn Brides Of Lucifer (be), Bríet (is), Shht (be), Ina Wroldsen (no), LYZZA (nl), Ocean Wisdom (gb), De Beren Gieren (be) en Perro (es) bevestigd voor een showcase in Groningen.

   

Werchter Boutique strikt Fleetwood Mac

Op zaterdag 8 juni viert Werchter Boutique het beste van de popmuziek. Fleetwood Mac, de headliner van het dagfestival in Werchter, heeft een patent op de sterkste popsongs. Al 50 jaar lang. Komende zomer plannen ze een handvol concerten in Europa. Het is een eer ze in het Festivalpark in Werchter te mogen verwelkomen. De legendarische band toert in nieuwe formatie, bestaande uit Mick Fleetwood, John McVie, Stevie Nicks, Christine McVie en nieuwkomers Mike Campbell en Neil Finn. Meer namen volgen snel!

   

Eurosonic breidt line-up uit met liefst 123 acts

ESNS (Eurosonic Noorderslag) heeft de line-up voor de editie van 2019 uitgebreid met 123 acts. Onder de bevestigingen zijn 19 acts uit Tsjechië en Slowakije, de twee focuslanden van ESNS 2019. Naast de eerder bevestigde Hellwana (cz) en Isama Zing (sk), geselecteerd in samenwerking met EBU, zijn nog tien acts uit Tsjechië en negen uit Slowakije bevestigd voor een showcase in Groningen.

   

TW Classic met Bon Jovi en John Fogerty

TW Classic 2019 rolt de rode loper uit voor rock royalty. Bon Jovi, in april 2018 plechtig ingeleid in Rock and Roll Hall of Fame, is dé topact van het dagfestival in Werchter dat komende zomer op zondag 14 juli plaats zal vinden in het Festivalpark. Hun vorig optreden in België dateert van 2011. Werchter kennen de Amerikanen uit een verder verleden. In 1995 en 2001 speelden ze eigen shows in het Festivalpark. Ook John Fogerty staat op TW Classic 2019. Uit zijn pen zijn al heel veel evergreens gerold. En hij is nog steeds in topvorm.