Banner

Boek Corbijn over Tom Waits

(nr) - 01 september 2010

30 jaar werken Anton Corbijn en Tom Waits al samen, zo schoot de Nederlandse fotograaf talloze foto’s bij interviews die o.a. in OOR verschenen. Genoeg materiaal om een koffietafelboek vol te krijgen en dus verschijnt er in oktober, met een jaar vertraging Waits/Corbijn Photographs 1977-2010.

Die vertraging is er niet voor niets gekomen. Het oorspronkelijk idee om de foto’s te omlijsten met Tom Waits uitgebreide songcatalogus is uitgegroeid tot een complete samenwerking tussen de twee grootheden. Waits schreef 48 pagina’s omlijstende teksten en voegde zelf ook nog wat plaatjes toe aan het 220 pagina’s omvattende boek.

Een gedeelte van de 200 foto’s die in Waits/Corbijn Photographs 1977-2010 staan worden in de foyer van de Amsterdamse Stadsschouwburg geëxposeerd tijdens de voorstelling van Shakespeare’s Richard III, waarvoor Tom Waits en zijn vrouw Kathleen Brennan de muziek schreven. Helaas zijn al deze voorstellingen van 22 september t/m 11 oktober volledig uitverkocht. Het boek verschijnt eind oktober via de Duitse uitgeverij Schirmer/Mosel.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

E-mailadres Afdrukken
 
Boek Corbijn over Tom Waits

Festivalnoise
Kort
Advertentie
Banner
Advertentie

TEST