Banner

Tweede album dit jaar voor Animal Collective?

(jla) - 15 oktober 2009

Terwijl onze Rode Duivels maar gestaag op gang komen, kan het experimentele indiecollectief Animal Collective niet wachten om opnieuw te scoren, althans volgens de geruchtenmolen. Die is immers stevig aan het draaien geslagen toen Amazon op zijn website een pagina aanmaakte om de release van het negende studioalbum alweer aan te kondigen. De opvolger van het dit jaar nog verschenen superalbum Merriweather Post Pavilion zou al in december in de rekken liggen, amper negen maanden later.

Of dit nieuws niet enkel een gerucht maar ook een legende is, is voorlopig nog onbekend, maar de kans zit er dus in dat Animal Collective zijn schitterende jaar afsluit met een opvolger voor die al even schitterende plaat Merriweather Post Pavilion. Enkel titel en releasedatum zijn nog maar bekend: Fall Be Kind zal op 8 december verschijnen bij Domino Records, en ohja: op vinyl. Hoewel Amazon op kousevoeten een pagina aanmaakte om het album te preorderen, sloeg deze kleine toevoeging in als een bom. Geheimen zijn moeilijk te bewaren, zo blijkt maar weer eens!

Ondertussen doen speculaties vlotjes de ronde over wat deze Fall Be Kind wel precies mag zijn. Van een companion EP zoals Water Curses er eentje was voor Strawberry Jam over een verheerlijkte versie van komende novembersingle Brother Sport inclusief remixes en nieuw materiaal naar de experimentele audiovisuele DVD waar het collectief de laatste drie jaar aan werkte met regisseur Danny Perez. Of natuurlijk iets heel onverwachts, verrassends en mindblowing. Iemand suggesties? Wij hopen stiekem gewoon op een nieuw en ongetwijfeld ijzersterk album.

Een reissue zal het in ieder geval al niet zijn, want die staat al gepland voor 26 januari 2010, wanneer de band uit Baltimore het in 2003 verschenen Campfire Songs opnieuw uitbrengt. Geen bonustracks, enkel de vijf originele tracks van de eerste release: Queen In My Pictures, Doggy, Two Corvettes, Moo Rah Rah Rain en De Soto De Son.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

E-mailadres Afdrukken
 
Tweede album dit jaar voor Animal Collective?

Festivalnoise
Kort
Advertentie
Banner
Advertentie

TEST