Banner

Editors

Hallelujah (So Low)

mvs - 26 februari 2018

Harder dan ooit. Brutaal. Vuil. Op zijn nieuwe single "Hallelujah (So Low)" is Editors alles wat het veel te lang niet geweest is.

Want leek het even dat Editors met The Weight Of Your Love de Kings Of Leonkant opging - te veel stadionrock, te veel goedkoop sentiment -- dan knoopt het vijftal na het ingetogen In Dream opnieuw helder aan bij het elektronische geluid van dat derde album waarop de klassieke rock voorgoed werd uitgewuifd. En daarvoor werd ook een snel telefoontje naar Blanck Mass gepleegd: of hij de tracks snel onder handen wilde nemen.

Krijgen we zo na dat eerste schot voor de boeg, "Magazine": "Hallelujah (So Low)", een nummer dat vooral niets met Leonard Cohen en Jeff Buckley van doen heeft. Geïnspireerd door een trip naar de Griekse eilanden waar Syrische vluchtelingen het einde van hun dromen vinden, is dit een overpeinzing die uitbarst in regelrecht geweld waarin gitaren nauwelijks nog als gitaren klinken, maar als de zeis des doods in een miljoen overdubs. Is het leven genadeloos hard, dan kan Editors dat ook. Zo hebben we deze groep graag: net dat tikje verder de grens opzoeken dan de comfortabele stadionrock waarin ze te lang zijn blijven hangen.

E-mailadres Afdrukken
Tags: Editors
 
Editors

Festivalnoise
Kort
Advertentie
Banner
Advertentie

TEST