Banner

Nieuwe plaat en single voor Baroness

(lh)  - 30 augustus 2015

Wacht nog even met het maken van die eindejaarslijstjes, want op 18 december brengt Baroness zijn vierde plaat, Purple, uit.

De opvolger van het geniale Yellow & Green wordt de eerste plaat sinds het busongeval van de band in augustus 2012. De tourbus van de band stortte toen in de buurt van Bath tien meter naar beneden van een brug. Als bij wonder raakten bandleden en crew 'slechts' zwaar- of lichtgewond. Maar na een lange revalidatieperiode, waarin frontman John Baizley en gitarist Pete Adams een nieuwe bassist (Nick Jost) én drummer (Sebastian Thomson) vonden, stonden ze in september 2013 al terug in Europa met een overweldigende show. Ook op Pukkelpop bewees Baroness dat hij nog altijd een krachtige live-band is.

Voor de release van Purple richtte de band een eigen label op, Abraxan Hymns. Over de nieuwe plaat zegt Baizley: "Na de release van een uitvoerige en diepgravende plaat als Yellow & Green voelden we dat we een meer directe plaat moesten maken." Het album werd geproduced door Dave Fridmann (The Flaming Lips, MGMT) in de Tarbox Road Studios in de staat New York. Purple bevat tien nummers, waarvan het fantastische "Chlorine & Wine" al op de wereld werd losgelaten met een bijhorende geanimeerde videoclip.

E-mailadres Afdrukken
 
Nieuwe plaat en single voor Baroness

Festivalnoise
Kort
Advertentie
Banner
Advertentie

TEST