Banner

Hessian tekent bij Southern Lord

(lh)  - 13 maart 2013

De Belgische hardcoreband Hessian heeft een nieuwe thuis gevonden. Op 30 april verschijnt zijn debuutplaat Manégarmr bij Southern Lord.

Na All Pigs Must Die en Wolfbrigade lijkt Hessian de volgende door Entombed geïnspireerde hardcoreband waar het legendarische Amerikaanse label zijn zinnen op zet. De plaat werd gemixt door de bekende death metalproducer Tomas Skogsberg (Entombed, Unleashed, Dismember) in Zweden. Maar als we de perstekst mogen geloven, kunnen we ons vooral verwachten aan destructieve, zwartgeblakerde hardcore. Voor de titel van de plaat vond de band duidelijk inspiratie in de Noorse mythologie.

Hessian werd drie jaar geleden in het Gentse gevormd door gitarist Levy Seynaeve (Amenra), drummer Tim Bryon (The Black Heart Rebellion), zanger Bram Coussement en bassist Kenneth Vanhoutte. De band maakte al een serieuze indruk met een debuut-e.p., splits met Amenra en Pale Creation en enkele verwoestende optredens. Op 14 mei staat Hessian in De Kreun als support voor het machtige Godflesh, op 28 mei kan je hem aan werk zien in de Pogo Bar in Gent. En er zitten nog meer shows in de pijplijn. De video van "Sang-Froid" kan alvast tellen als opwarmer.

E-mailadres Afdrukken
 
Hessian tekent bij Southern Lord

Festivalnoise
Kort
Advertentie
Banner
Advertentie

TEST