Banner

nieuws.enola

Low :: Double Negative Triptych - "Quorum", "Dancing and Blood", "Fly"

” You may need a murderer” zong Alan Sparhawk een decennium geleden. Op de nieuwe songs van Low lijkt het wel alsof hij die belofte ondertussen nagekomen is. Geen idee welke demonen de groep anders op de hielen zitten, maar het inktzwarte elektronisch klankbad waar ze de luisteraar in onderdompelen, voorspelt niets goeds.

 

Perfume Genius: Just Like Love (Jam City Remix)

In 2017 liet Mike Hadreas heel wat pruiken opwaaien met het prachtige No Shape. Dat smeulende vuur houdt hij nu gaande met de release van het ingenieus getitelde Reshaped, een speciale remix EP waarvoor onder meer Mura Masa, producer Blake Mills en Jam City de teugels in handen namen. Zij sneden de barokke randen weg en transformeerden nummers als “Slip Away”, “Every Night” of “Just Like Love” in hun nachtelijke tegenhangers, rijp voor de dansvloer.

   

Cigarettes After Sex :: Crush

Een jaar geleden bracht Cigarettes After Sex zijn debuut uit, dat verdiende een feestje. "Crush", een losse single die in dezelfde sessies werd opgenomen, laat nog eens horen waarom de band rond Greg Gonzalez zo'n welkom nieuw geluid was.

   

Anna Calvi :: Don’t Beat The Girl Out Of My Boy

Daar is ze terug. Eindelijk. We hebben ze gemist, deze Italiaanse furie die dartelt tussen duivels en discreet. Vijf jaar na haar tweede plaat One Breath en vier jaar na de fantastische cover-ep Strange Weather kondigt La Calvi haar derde plaat Hunter aan, met een single die dartelt van poppy naar passioneel. Uiteraard.

   

Rolling Blackouts Coastal Fever :: The Hammer

Nog acht keer slapen en dan is ie er, het langspeeldebuut van Rolling Blackouts Coastal Fever. Hope Downs, zoals de plaat zal heten, beloofde eerder al de moeite te worden, na schoten voor de boeg “Talking Straight”, “Mainland” en “An Air Conditioned Man”. Voor wie tot die tijd niet genoeg kan krijgen van de vlotte gitaarpop van de Australiërs is er nu nog een zoethouder, “The Hammer”.

   

James Blake - Don't Miss It

Mocht onze chef niet zo achter achter de vodden zitten, dan hadden wij deze Play liefst van al voor onszelf gehouden. Hem zorgvuldig in een muziekdoosje opgesloten, om 'm enkel te openen als iedereen slaapt en er helemaal alleen een traantje bij weg te pinken. Immers, wat dan ook van deze schoonheid, deel je liever niet. Ook James Blake zelf niet, die niet lang na het in de wereld sturen van dit nummer via Twitter liet weten er genoeg van te hebben om steeds opnieuw als "teugrige jongen" te worden omschreven.

   

Festivalnoise
Kort
Uit ons archief
Banner

TEST