Banner

The ultimate playground

Kristof Vande Velde - 10 november 2009

Poppunt, aanspreekpunt voor muzikant en dj, organiseert op zaterdag 14 november in samenwerking met Ancienne Belgique de achtste Muzikantendag.

Na een schrikkeljaar waarin een nieuw evenement op poten werd gezet voor dj's en producers (Play & Produce) hoeven bands en muzikanten niet langer op hun honger te zitten: ze kunnen opnieuw een hele dag terecht in de Brusselse Ancienne Belgique voor workshops, feedback, infosessies en masterclasses.

Naast de traditionele workshops, wordt er dit jaar op de vernieuwde Muzikantendag nog steviger ingezet op persoonlijke feedback.

Zoals steeds krijg nieuw talent de unieke kans om een panel van professionals een streng maar rechtvaardig oordeel te horen uitspreken over hun demo, of het nu pop en rock, metal of grunge is, dan wel hiphop, folk, Nederlandstalig of experimentele elektronica.

Ook alles wat er rond het maken van muziek hangt wordt onder de loep genomen: het niveau van je Engels, je persbericht of bio, je foto's en online communicatie, logo en merchandising ... Goede muziek alleen volstaat al lang niet meer om het te maken, en daar speelt het programma van de nieuwe Muzikantendag volop op in.

Wie tips en tricks aangeleerd wil krijgen van professionals krijgt de kans om tijdens persoonlijke workshops z'n techniek bij te schaven: grunten, open stemmingen, ademsteun, songwriting, slide guitar, gitaarstemmingen en - slagen, drummen met iPhone, drumfills, backingtracks, grooven, basbegeleiding, samenzang, filterbanken, homerecording, ... Op deze 8ste editie wordt het programma in vergelijking met vorige edities sterk uitgebreid: in totaal zijn er meer dan 50 verschillende activiteiten.

Ook de workshops op de grote podia zijn om duimen en vingers bij af te likken: de Belgische metaltrots Aborted strooit Sinterklaasgewijs tips voor gitaar en bas in het rond. Kobe Proesmans, Karel De Backer en Tom Pintens tonen hoe percussie je muziek verrijkt, en Michael Schack (Ozark Henry, Milk Inc.) stuurt met zijn drums samples, loops en zelfs de lichten aan. Alex Callier van Hooverphonic haalt het nummer Wake Up spoor per spoor uiteen en Styrofoam doet een pas-de-deux met Superlijm en her- en herproduceert hun nummer Michael Jordan. Een nieuwe generatie songwriters wordt door Jan Hautekiet op de rooster gelegd over inspiratie en songteksten: Brent Vanneste (Steak n°8), Jasper Erkens en Floris De Decker (Team William) - ofwel de volledige top 3 van de voorbije Humo's RockRally. tomàn heeft dan weer over tomàn: wat maakt hun sound zo uniek?

De legendarische Nederlandse interviewer Jan Douwe Kroeske, bekend van zijn 2 Meter Sessies komt naar Brussel afgezakt voor een sessie met Selah Sue. Al meer dan 20 jaar haalt Kroeske de grootste sterren naar z'n studio voor diepgravende interviews over muziek. Tijdens de meer dan 1000 sessies wist hij al muzikanten te strikken als Counting Crows, Radiohead, REM, Coldplay, Joe Cocker, Nirvana, Angie Stone, Foo Fighters, Beck, Spearhead, Tori Amos, ... Kroeske heeft ook een hart voor Belgisch talent, en speciaal op zijn vraag neemt Selah Sue in de sofa plaats.

En passant kan je dan ook nog professionele bandfoto's laten nemen, sociaal advies krijgen en je kennis over auteursrechten en gehoorbescherming bijspijkeren, jezelf live voorstellen aan de verenigde muzieksector, en een deftig promoplan in elkaar leren boksen.

www.muzikantendag.be
E-mailadres Afdrukken
 
The ultimate playground

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST