Banner

Vooruit brengt Canadese sterrenhemel naar Gent

Kristof Vande Velde - 01 december 2008

Étoiles Polaires Montréal - 3/12 - 6/12

Een van de meest bruisende scènes in het pop- en rockwereldje is al jaren die van Montréal. Het was eind de jaren negentig dat Constellation Records, aangedreven door Godspeed You! Black Emperor, deze tweede grootste stad van Canada op de muzikale wereldkaart zette. Plots werd alles wat uit Montréal kwam bijzonder hip en dat is met bands als Arcade Fire, Wolf Parade en Do Make Say Think sindsdien zo gebleven. Vooruit en vzw Étoiles Polaires besparen ons de verplaatsing naar Quebec en halen Montréal voor vier dagen naar Gent. Als dat niet handig is!

Vooruit spreidt de avonden over de Concertzaal en de Balzaal, waarbij je steeds kan kiezen tussen een van de twee zalen of een voordelig dagticket voor beide kan kopen. Vanaf 00u30 sluit elke dag af met een gratis act in de Balzaal.

Kleppers van het festival zijn Hrsta (met Mike Moya van Godspeed) op woensdag, Wolf Parade en Sam Shalabi op donderdag en Handsome Furs en Bon Iver op zaterdag. Deze laatste heeft even veel met Montréal te maken als Fortis en redabiliteit maar laten we even aannemen dat Justin Vernon er effectief woont en iedereen is tevreden.

Als er grotere namen zijn, impliceert dit ook minder bekende, de ideale bands die u als compleet uit de lucht gevallen overdonderen. U kijkt best uit naar de eighties sound van The Stills (woensdag), naar het gloednieuwe Clues (met Brendan Reed van Arcade Fire en Alden Penner van The Unicorns) en drones van Harris Newman met onze eigen Ignatz op vrijdag.

Meer info bij Vooruit!
E-mailadres Afdrukken
 
Vooruit brengt Canadese sterrenhemel naar Gent

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST