Het Zwaard van Ardenois: 2. De Voorspelling

7.0
Marc Bastijns - 03 augustus 2015
undefined

De beloften van het eerste deel worden waargemaakt. Het Zwaard van Ardenois krijgt geen prijs voor originaliteit, maar wel voor puur vakmanschap. Betere zomerse ontspanning zal je moeilijk vinden dit jaar.

Gorilla houdt de vaart er stevig in. Nauwelijks drie maanden na het eerste deel verscheen recent het tweede deel van het vierluik Het Zwaard van Ardenois. Een derde deel staat op de planning voor september en aangezien het slotdeel recent in het Frans verscheen, zal ook daarvan een vertaling niet lang meer uitblijven. In De Voorspelling bevestigt Etienne Willem al het goede wat hij met het openingsdeel al beloofde. Als ervaren rot in de animatiefilm neemt hij al zijn ervaring in het creëren van grappige en charmante personages mee en maakt hij van zijn scenario een bruisende mix van de gekende clichés van het heroic fantasy genre. In Het Zwaard van Ardenois zal je geen experimentele interpretaties van het genre vinden. Willem munt echter uit in het samenbrengen van gekende elementen in een levendig verhaal dat bol staat van de plotwendingen.

Garen is een jong, wat onhandig konijn dat in de leer is bij ridder Ardenois wanneer deze het loodje legt. Garen wil de nalatenschap van Ardenois eer aan doen. In een ver verleden werd een ultieme vijand verslagen en werd diens magische harnas in stukken verdeeld over de heren van het rijk. Zo zou niemand ooit nog zelfde misdaden kunnen begaan. Wanneer iemand toch pogingen blijkt te ondernemen om het harnas te herenigen, gaat Garen in het gezelschap van Arthus de beer, Grimbert de vos en de mysterieuze Marter op tocht om een vreselijke herhaling van het verleden te verhinderen.

In dit tweede deel gaat Etienne Willem verder met de tocht van het heldengezelschap. Stilaan raken meer en meer delen van het harnas verzameld en heersen angst en geweld. Garen blijkt bovendien de redder te zullen worden volgens een voorspelling. Alle personages krijgen nog meer hun plek binnen het grote verhaal van de queeste van Garen en zijn metgezellen. Het is indrukwekkend hoe beheerst Etienne Willem zijn scenario ontplooit. Hij schikt alle elementen van zijn verhaal tot een leesbaar geheel dat hij nadien injecteert met een hoge dosis dynamiek in zijn personages.

De Belg Etienne Willem volgde een opleiding tot historicus aan de universiteit van Luik. Na zijn studies volgde hij zijn wens om te werken als tekenaar in de animatiefilm. Sinds 2006 maakt hij bovendien een andere droom waar: het tekenen en schrijven van stripverhalen. Na Vieille Bruyère et Bas de Soie begon hij in 2010 aan Het Zwaard van Ardenois. In zijn werk brengt hij de zwier van een animatiefilm over op papier. Tegelijk is hij erin geslaagd om overtuigende dierenpersonages te maken, die elk hun eigen duidelijke karakter hebben. Etienne Willem heeft in Het Zwaard van Ardenois het beste van de animatiefilms overgebracht naar het stripverhaal. De twee resterende delen mogen snel volgen, maar dat zal geen probleem zijn met het publicatietempo van die jongens van Gorilla.

E-mailadres Afdrukken
 
Het Zwaard van Ardenois: 2. De Voorspelling
Gorilla
Tekeningen: Etienne Willem
Scenario: Etienne Willem

Advertentie
Banner
Advertentie