Peter Pan

10.0
reinout - 07 september 2002


Tekeningen en Tekst: Loisel
Hardcover

Londen, 1887. Door de besneeuwde straten van de grootstad zwerft een havenloos jongetje. Zijn naam is Peter, zijn toekomst somber en kansarm. Terwijl zijn vriendjes uit het weeshuis aan zijn lippen hangen wanneer Peter hen vertelt hoe het is om een moeder te hebben, weet hij in zijn achterhoofd dat de moeder waarvan hij zijn makkers laat dromen ook voor hem een droom is. Zijn eigen moeder bakt er immers niks van en ziet een zoon als niets meer dan een manier om aan drank te geraken zonder daarvoor zelf een cent te moeten verdienen, laat staan een stap in de vrieskou te moeten zetten. Wanneer Peter het feetje Tinkelbel ontmoet, houdt niets hem dan ook tegen om haar te volgen naar haar wonderbaarlijke wereld.
In Peter Pan geeft Régis Loisel een wel heel vrije interpretatie aan het werk van Sir James Mathew Barrie. Laat je niet misleiden door 's mans prachtige tekenwerk of de Peter Pan die je kent van Disney, want Loisels versie is even mooi als meedogenloos. Zonder meer een standaard in de kast van de gevorderde stripliefhebber.

Voetnoot: De reeks werd omwille van te weinig fondsen stopgezet door uitgever Blitz, maar gelukkig werd in het Nederlandse Arboris al snel een gretige nieuwe mecenas gevonden. Arboris steekt de tot nu toe verschenen delen in een nieuw jasje en heeft intussen het langverwachte vijfde deel uitgebracht.

1. Londen
2. Opikanoba
3. De storm
4. Rode handen
5. Haak
E-mailadres Afdrukken