Banner

Vreemder dan fictie

Docville gaat van start in Leuven!

Dennis Van Dessel - 07 april 2009


Meer dan 50 documentaires kunt u de komende week gaan bekijken in Leuven - yup, de tijd dat docu's dingen waren die je enkel op Canvas kon terugvinden en steevast over Operatie Barbarossa gingen, is echt wel voorbij. Een greep uit het aanbod:

Gonzo: the Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson
Zuipschuit, drugsverslaafde en briljant schrijver Hunter S. Thompson wordt doorgelicht door regisseur Alex Gibney, in een knap gemonteerde ode aan all things weird. Niet te missen voor iedereen die 'Fear and Loathing in Las Vegas' standaard in z'n dvd-speler heeft zitten en foutloos kan citeren uit Thompsons verzameld werk. Voor u dus.

Man on Wire
Een oscarwinnende documentaire over de man die in augustus 1974 illegaal een touw spande tussen de WTC-torens en drie kwartier lang een wandelingetje maakte op 400 meter hoogte, zonder levenslijn of veiligheidsnet. Zo zot als een mus of gewoon onconventioneel? Geen idee, maar de film mag er in ieder geval wezen.

Encounters at the End of the World
Werner Herzog bezocht de weinige mensen die op Antarctica wonen en kwam terug met een sfeerbeeld van een onconventionele samenleving. Mens en pinguïn, één front!

Dear Zachary
Hier zijn we extreem benieuwd naar: een man wordt vermoord door zijn zwangere vriendin. De familie van het slachtoffer besluit een film te maken over de overledene, om die achteraf aan het ongeboren kind te kunnen tonen. Maar na de geboorte besluit de moeder om zowel het kind, Zachary, als zichzelf ook van het leven te beroven. De film is het enige dat overblijft, als testament voor drie verloren levens...

Religulous
Komiek Bill Mahler heeft het niet zo begrepen op religie, en gaat dan ook op zoek naar alle extreme vormen van godsdienstige beleving in én buiten Amerika. Het resultaat is een grappige maar extreem subjectieve verhandeling over religious and other nuts.

A Complete History of My Sexual Failures
Regisseur Chris Waitt is net gedumpt door zijn zoveelste vriendinnetje en blijft achter met de vraag: what's wrong with me? Om dat te weten te komen, besluit hij al zijn ex-lieven op te zoeken om hen te interviewen. Waitt profileert zichzelf gaandeweg als de ultieme loser in een geestige pseudo-documentaire.

The Corporation
Ze zijn hier, ze zijn met veel, ze zijn machtig en ze zijn evil: big business. Een onthullende documentaire over hoe grote bedrijven ons leven beïnvloeden en zelfs domineren.

Meer dan genoeg om uit te kiezen, dus. Blijf zeker deze pagina checken voor meer updates.

E-mailadres Afdrukken
 
Vreemder dan fictie

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST