Banner

BIFFF 2008

De Awards

Peter De Backer - 03 april 2008


Diary of the Dead - Doomsday - Funny Games - Funny Games US - I Know Who Killed Me - Penelope - [Rec] - The Cottage - The Fall
en onze classics
Braindead - Night of the Living Dead - Psycho - The Brood - The Evil Dead

Lap, geven ze die Gouden Raaf toch wel aan de film waar we eigenlijk zo goed als niks over weten zeker. '13 Beloved' is een volgens onze perskraai een scherpe Thaïse zwarte komedie met genoeg sociale commentaar om de meerwaardezoekers te laten grinniken en genoeg sick shit om de genrefans in vettige lachbuien te laten uitbarsten. Doet ons vooral afvragen hoe vettig het lachje van keun en jurylid Lisa Marie is.

De Zilveren Raaf werd dit jaar uitgereikt als een ex-aequo tussen 'Stuck', de nieuwe van 'Re-Animator' - regisseur Stuart Gordon en de Spaanse horrorsensatie '[Rec]'. Die laatste ging ook, volkomen terecht (we slapen al een week met ons waaklampje aan!), met de publieksprijs gaan lopen.

Nog eentje die we graag in de prijzen zien vallen. 'The Substitute', een heerlijk droog Deens tienerhorrorfilmpje (of was het een tienersciencefictionfilmpje?) met een nog heerlijkere Paprika Steen als evil maar wulpse alien, kreeg een speciale vermelding voor het originele scenario en de prestatie van de kinderen. Toch iemand die aan de kinderen heeft gedacht.

De Zilveren Mélies gaat naar Franse horror shocker 'Frontières' en het Argentijnse en reeds door ons goedgekeurde 'La Antena' mocht de de Prijs van het 7e Spoor ophalen. In de eerste plaats hopen we nu natuurlijk dat die film bij ons een verdeler mag vinden.

En dat was 'm dan voor dit jaar. Het doelpubliek kruipt terug tussen hun met stormtroopers behangen keldermuren om de shotsequenties van 'The Lord of the Rings' van buiten te blokken (néé, ik kijk niet op die mensen neer, hoe kom je erbij) en wij gaan afkicken van de sick shit die we de voorbije weken te verwerken kregen. Geef me die dvd van 'De Kleine Zeemeermin' aan, en snel een beetje!

Meer info: http://www.bifff.org/

E-mailadres Afdrukken
 
BIFFF 2008

Advertentie
Banner
Advertentie

TEST